3 Nisan 2009 Cuma

İddaa da Kazanç mı var Kayıp mı ???

Son bir kaç senenin en fazla oynanan şans oyunlarından biri haline geldi şu iddaa..Artık her iddaa bayisinin önü ana baba günü olabiliyor,herkes elinde kuponlarla geziyor..Gazetelerden olsun Tv lerden olsun artık herkes her ligden bilgiye sahip olabiliyor..

Peki bu oyunu oynamak insana ne kazandırır ne kaybettirir,bunu düşünür mü insanoğlu bu şans oyununu oynarken ??

Ortaya konan bir para var ve bu paranın karşılığı ya para kazanıyorsun yada elindekini de kaybediyorsun..yani bir el emeği göz nuru da yok kazansan da kaybetsen de o parada..yani bir nevi kumar oynuyosun..Üstelik kumarın da haram olduğunu bile bile..

Dini İslam olan bir ülkenin evlatlarıyız..Hepimiz müslümanız elhamdülillah..

Benim aklım bu iddaa olayında müslümanlığı almıyor..Özellikle Tv lerde iddaa bültenleri verilirken..Her kanalda verilen iddaa bültenleri,yok şu takımın şu kadar eksiği var,bu evinde iyi şu deplasmanda kötü,bunlar cezalı bunlar sakat..şu kazanır şuna oynayın,bu kazanır buna oynayın..çok gol olur az gol olur.. falan filan..daha çok ince noktası da var..

ama anlamıyorum..Nasıl olur da müslüman bir ülkenin tv kanalında bu programı sunan sunucu ve yorumcular insanı haram para kazanması için teşvik eder , yardımcı olur..

Denebilir ki insanların aklı yok mu .. Akıl var elbet ama kullanmasını bilene .. Velakin insanın aklını kullanması söylense bile ben anlamıyorum tv lerden iddaa ile ilgili tüyo diye tabir edilen şeylerin verilmesini..

Bizim insanımız kısa yoldan köşeyi dönmenin çarelerini arıyor..Ya zaten para yok belki iddaa oynarım da tutarsa elime bişiler geçer düşüncesinde herkes.. Ama hiç mi aklına bu işin günah olduğu,haram olduğu düşüncesi gelmez..

Haydan gelen huya gider diye bişi hiç mi duymadılar..Aldıkları paranın kendilerine hayır getirmeyeceği akıllara düşmez mi..Ayrıca kazansa da kaybetse de manevi dünyasında kendisinden neler götüreceğini hiç mi düşünmez ..

Demek ki düşünmüyomuş !!!

1 yorum:

  1. Naçizane seni ödüllendirdim, ödül için bloguma bekliyorum. :)

    YanıtlaSil