24 Mart 2009 Salı

Hafta Sonu Maç Keyfi Denen Şey Budur..

Cuma günü ne zaman gelse bi sevinç kaplar içimi.Kadın programları,yarışmalar,diziler..Artık hiç izlemek istemediğim programlarla dolu televizyonu izlemek Cuma günü gelince iştah veriyor.Çünkü lig maçları vardı ve onları izlemek bir haftanın en güzel şeylerinden biri..

Cuma günü Bursa-F.Bahçe maçı ile başladı heyecan.Maçın sonundaki Bursa nın penaltısında yine babamla birbirimize girecektik =) Babama kalsa zaten her pozisyon penaltı ceza sahasında..Bana göre ise pozisyonun uzaktan yakından alakası yoktu penaltıyla..Ama baktım babam ısrarcı,hiç sesimi çıkarmadım..Penaltıysa penaltı =)

Cumartesi günü Trabzon'un maçı vardı..E bu maç babamla izlenemezdi herhalde,sinir ediyo beni maç izlerken..Abim de gel biz de izleyelim deyince cihazı kaptığım gibi yol aldım..Abimin eve cihazı kurduk,arkadaşlar kuzenler derken baya kalabalık oldu ev..

Maçın sonunda yenildik belki ama ben hayatımda böylesine keyfli bir maç izlediğimi hatırlamam..Her kafadan bir ses,her kafadan bir espri..E zaten malum,Trabzon halkı futbolu çok iyi bilir,herkes teknik direktör..Herkesin de bir görüşü olacak..

Mesela Trabzon un yediği ilk gol..Ersun Hocanın maç sonu demecinde dediği gibi bizim oyuncular olmayan bir pozisyonda rakibe gol hediye etti.Ama sen gel bi de maçı izleyen tayfaya sor..

Kimine göre Hüseyin,kimine göre Egemen,kimine göre Song,kimine göre kaleci suçlu..Ortak bir nokta yok,ortak olan tek görüş yediğimiz gol =))

Umut'un aşırtma bi vuruşu vardı,gol olmayan..Maçı izleyen ve o an bizi koparan bi diyalog gerçekleşti..

Erdem : Ha top gol olmadı mı???
Barış : Gol oldu da hakem vermedi .. ( Bizim koptuğumuz an olmuştu )

Dakikalar ilerledikçe Hüseyin hünerlerini(!) göstermeye başlayınca abim Hüseyin için klasik haline gelmiş tabirleri kullanmaya başladığında yanında oturan tanımadığım çocuk Hüseyin in bu takımın en iyisi olduğunu,takım için elinden geleni yapmaya çalıştığını falan sölüyodu..5 dk sonrasında Hüseyin yine bilindik oyununu sergileyince şu diyalog kopardı ..

Abim : Ya sen şimdi diyosun ki Hüseyin e böyle böyle deme..Nası demeyeyim ??
Tanımadığım çocuk : Bünyamin sus,zaten Hüseyin'e sövmemek için zor tutuyorum kendimi .. (ehehe)

Maç bitene kadar böyle rahat maç izlediğimi bilmem..Hani yenildik o ayrı ama evde her kafadan bir ses,birbirine futbolculara laf sokanlar falan..

Bir bomba da maç sonunda maçı yorumlayan Serdar Bali den geldi..

Umut'un aşırtma vuruşu hakkında spikerle şu dialog geçti aralarında..

Spiker : Sayın Bali,Umut bu aşırtmada biraz dikkatli olsa gol olmaması içten bile değildi öyle değil mi ??
Serdar Bali : Zaten Umut o aşırtmada biraz dikkatli olsa şimdi Manchester United de oynuyodu..( bizi yerden biri kaldırsaydı ya o an .. ehehe )

O akşam Sivas-Beşiktaş maçında dayımın ordaydık..Maçın hakeminin öyle dengesiz kararları vardı ki,dayım çileden çıkmıştı..Mesela bir pozisyon olmuştu,Sivaslı futbolcu ile Beşiktaşlı Futbolcu arasında bir ikili mücadele oldu,top sivaslılarda kaldı.hakem de avantaj dedi oynattı pozisyonu.Top taca çıkınca gitti o ikili mücadele yüzünden Sivaslı topçuya sarı kart gösterdi..

E tabe dayımın gözünden kaçmadı..Faul düdüğü çalmıyosun,ikili mücadeleden Sivaslıya sarı veriyosun..Hadi avantaja bıraktım,avantaj bitince gösterdim dese..Top Sivas da idi avantaj gösterdiğinde..Trajikomik türk hakemi..aynı hakem 2.yarıda Sivas Beşiktaş ı 2 ye 1 yakaladığında pozisyonu durdurmuş ve orta sahadan sivas lehine serbest vuruş vermişti..Tabe dayımın şartelleri de orda attı..Bıraksana avantaja be adam =))

Ve G.Saray-Eskişehir maçından bir görüntü..Eskişehir oyuncusu Nadarevic mi ne..Gördüğü ilk sarı kart..Adam net topa müdahale ediyor topu taca atıyor..Hakemin kararı faul ve sarı kart..Biz de bi şaşkınlık..

ben : dayı hakem şimdi şu harekete faul mu çaldı ??
dayım : faul çalsa iyi sarı bile verdi ..

ilahi türk hakemi..sana sövdük sövdük..şimdi sövemiyoruz gülüyoruz =))

pazartesi günü ts geyiği de kuzenden..

saç baş yolduran gökhan-umut..Takımın en iyisi Colman..

Bunu taşlama şeklinde çok güzel yorumladı..

" umut manchester'a,gökhan real madrid'e..colman da ç.rize ye.."

i

3 yorum:

  1. "E zaten malum,Trabzon halkı futbolu çok iyi bilir,herkes teknik direktör."

    Kesinlikle, canım Trabzonumun canım insanları futbol konusunu bıkmadan usanmadan her yerde konuşurlar. Her defasında da suçlu olarak başkasını bulurlar. :)

    YanıtlaSil
  2. :D Walla hemşo bildiğin koptum :D Süpermiş sizin orda maç izlemek.. Hle dialoglar var ya ayrı bi kopuş :D

    Erdem : Ha top gol olmadı mı???
    Barış : Gol oldu da hakem vermedi ..

    buna özellikle bittim. Ayrıca Egemenin suçu olamaz, ben egemeni başka seviyorum:D Abimle ikiz kardeş gibi olduklarından da olabilir ama neyse xD

    YanıtlaSil
  3. Trabzon insanı gibi başka bir insan daha yoktur sanırım,7x24 trabzonspor ile yatıp kalkıyorlar ve herkesin kendi kafasına göre düşüncesi var.. =)

    Valla hemşo hiç bu kadar keyifli maç izlediğimi bilmem..Sadece bu maç değil,diğer maçlarda da koptum ya..süper bi hafta sonu maç keyfiydi..

    Egemen sadece senin değil herkesin gözbebeği..Bi de Colman..Velakin..Golde Egemen in hatası var =)))

    YanıtlaSil